Matatu Ya Thamani

Herinneringen zijn een wonderlijk fenomeen. Ze kunnen je terugbrengen naar waardevolle momenten uit je leven waardoor je deze momenten blijft koesteren, ook al zijn ze al lang voorbij. Een persoon is eindig, herinneringen kunnen echter altijd blijven bestaan, omdat deze niet vast zitten aan een fysiek persoon. Maar hoe betrouwbaar zijn herinneringen? En hoe zit het met herinneringen die niet van jou zijn, maar zijn overgedragen van generatie op generatie? Kun je herinneringen overnemen en deze jezelf zo eigen maken dat je ze zelf meegemaakt lijkt te hebben? Tellen ze dan als jouw eigen herinneringen? Ik doe onderzoek naar de herinneringen die ik heb van de verhalen van mijn ouders die gereisd hebben. Kan ik mijn eigen versie van deze reizen maken zonder daadwerkelijk in het vliegtuig te stappen?
Mijn afstudeerfilm werd getoond in een installatie met drie beeldschermen, binnen een cirkel van doek. Dit om de toeschouwer de rust te geven om te kijken, maar ook voorbijgangers uit te nodigen binnen te komen. Via koptelefoons was de gesproken tekst te beluisteren en een geurdiffuser zorgde ervoor dat je je op een andere plek waande.